skip to Main Content
Oplev KATO på Kalundborg Rocker

I 2007 indspillede KATO sit første nr. 1 hit i Danmark, “My House”. Selvom han startede på toppen af hitlisterne, havde han ingen idé om hvilken rejse han havde indledt. Siden da har KATOs udgivelser sammenlagt opnået mere end 40 guld- og platincertificeringer og han er blevet tildelt 10 priser fra Danish Deejay Awards, 3 GAFFA statuetter, 1 Zulu award, samt 1 statuette fra Danish Music Awards.

Det første singleudspil “Turn The Lights Off”, opnåede flotte resultater i Skandinavien, med placeringer som #2 på den skandinaviske clubchart, samt #4 på den svenske airplay-chart. Herefter spredte singlen sig hele vejen til Rusland, hvor den entrerede både airplay- og clubcharten som #1. Grundet den massive succes i Skandinavien og Østeuropa fik KATO herefter opmærksomhed fra Universal Music i Tyskland som signede og udgav singlen, med en Top-20 placering på den tyske DJ-chart til følge.

KATOs debutalbum “Discolized” indeholdt flere store lokale hits, som bl.a. ”Hey Shorty” og ”Desert Walk”; Sange som banede vejen for optrædener på de største danske festivaler, hvilket gjorde ham til den første DJ-headliner i dansk musikhistorie.

Filosofien og styrken i KATOs musik har altid været at kombinere genrer, men med et ekstremt fokus på det kommercielle potentiale og en nysgerrighed for at opdage udviklende trends i musikken. Opskriften har holdt multitalentet siddende på toppen af den danske klubtrone fra begyndelsen af karrieren, som DJ, kunstner, producer og remixer. Da det gik vildest for sig i 2012, var KATO på den ene eller anden måde involveret i mindst ét dansk #1 hit i måneden.

I foråret 2013 udgav KATO sit 2. soloalbum “Behind Closed Doors”, hvilket som forventet var pakket med feature artister. Barren blev sat endnu højere end på debutalbummet, hvilket afspejledes på listen af stjerner fra Danmark, Sverige og USA, som omfattede bl.a. Snoop Dogg, Shontelle og Kurupt, samt danske Bent Fabricius-Bjerre.

Hit-singlerne “Never Let You Go”, “Klapper Af Den”, “Alive”, “Danmark” og “I’m In Love” opnåede alle guld- eller platincertificeringer i Danmark. Med disse cementerede KATO sin status, og etablerede sig som en af tidens største danske stjerner.

Ved siden af den store udgivelsesmæssige succes, er KATO også uden sammenligning, den mest banebrydende og nytænkende forgangsmand, for hele DJ-genren i Danmark. Ud over at headline på danske festivaler som Smukfest, Skive Festival og Grøn Koncert, blev KATO den første danske DJ som headlinede sin egen indendørs turné i 2011. Siden da har KATO headlinet 2 nationale indendørs tours.

I efteråret 2013 blev KATO signet internationalt hos Warner Music, som udgav singlen ”Dimitto (Let Go)” i 23 europæiske lande. En single som skabte et lille stykke musik- og mediehistorie i Danmark, da den tilhørende musikvideo blev den første og sidste, som nogensinde vil blive skudt på toppen af Storebæltsbroen.

I 2014 udgav KATO de 2 dansksprogede singler “Ejer Det” og “Dumt På Dig”, som opnåede hhv. platin- og dobbelt platincertificering i Danmark.

I sommeren 2015 udkom det engelsksprogede album “NOW”, som bl.a. featurede den danske popstjerne Mads Langer, samt gav genvalg til legenderne Snoop Dogg & Kurupt. Den internationale satsning på albummet resulterede i en pladekontrakt med label giganterne Virgin Records (UK) og Republic Records (US).

Under forberedelsen af den internationale single udsendte KATO singlerne “Bitches & Booze”, og “Live It Up”, til sit danske publikum.

I foråret 2017 blev den internationale single “Show You Love” udgivet med den amerikanske superstjerne Hailee Steinfeld og den engelske hitproducer Sigala. Singlen blev premieret på BBC Radio 1 og tilbragte flere uger som #1 på den officielle engelske Upfront Club Chart, samt på samme position på Commercial Pop Club Chart.

Til dato har “Show You Love” genereret mere end 70 millioner streams og solgt mere end 450.000 singler, på tværs af alle salgs- og platforme samt modtaget massiv airplay verden over. Singlen har opnået en sølv-certificering i England for 200.000 solgte downloads.

KATO vendte også tilbage til remixarbejdet i 2017. I første omgang med et remix af debutsinglen “The Weekend”, fra det svenske club-act ‘This Diamond Life’, samt med et edit af singlen “Deja Vu” fra den dansk/engelske producer-duo ‘Million Dollar Weekends’.

KATOs seneste single “Motions” blev udgivet d. 15. juni på Me, Myself & ! i Danmark, samt af Universal Music i Sverige, for resten af Norden.

Ny single forventes udgivet i begyndelsen af 2019.